e-Izolatii.ro

Cos cumparaturi

0 produs(e) - 0,00 RON
Cosul de cumparaturi este gol!
0726 728 088
021 346 35 17

De ce izolam

Fie ca sunteti in situatia de a va construi sau achizitiona o casa, fie ca aveti deja una, prima problema care trebuie rezolvata, eventual reevaluata, este aceea a izolatiei casei, din punct de vedere termic, fonic, nu numai pentru ca este esentiala pentru bugetul dumneavoastra pe termen lung, dar determina, in mod major, confortul de fiecare zi si sanatatea. Nu este de neglijat nici impactul asupra mediului inconjurator, deoarece cu cat consumul de energie pentru locuinta este mai mare, cu atat efectul nociv asupra naturii este mai puternic. Cei mai multi dintre noi stim foarte bine cat inseamna, financiar vorbind, incalzirea unei locuinte neizolate, cat de neplacut si nesanatos este un interior in care se produc condens, igrasie sau infiltratii sau ce obositor este sa nu poti scapa de zgomotul strazii sau al vecinilor, tocmai in momentele in care vrei sa te odihnesti. Pe de alta parte, este inutil sa amelioram sau sa schimbam sistemul de incalzire, inainte de face izolatia casei.

Multe dintre locuintele construite in ultimii ani au avut in vedere izolatia casei, ca o necesitate, nu ca un moft, dar, de multe ori, materiale nepotrivite sau de proasta calitate nu au dus la efectul scontat.

Cum trebuie sa fie materialele pentru izolatia casei?

Ce zone trebuie izolate obligatoriu?

 

Alte pierderi sunt la nivelul puntilor termice, adica acele zone unde caldura se “deplaseaza”, dinspre cald spre rece- (3%) si prin ventilatie (20%).

Termoizolatia casei poate sa duca la reducerea cheltuielilor la incalzire cu cel putin 50%. Confortul termic intr-o incapere este asigurat de o temperatura de 18-20 de grade Celsius si este influentat de temperatura peretilor, de umiditate si de curentii de aer. Deoarece caldura are tendinta de a migra spre zonele reci (adica spre tavan si pereti), pentru a se realiza un echilibru termic, izolatia casei se va face diferit, cu materiale izolante mai puternice (cu rezistenta la transfer termic mai mare), la nivelul acoperisului si tavanului, si cu o rezistenta mai mica, la nivelul podelei. Aceste materiale trebuie sa impiedice, de asemenea, infiltrarea apei, evitandu-se, in felul acesta, igrasia. Daca zonele ce urmeaza sa fie izolate sunt afectate de mucegai si igrasie, obligatoriu se rezolva mai intai aceasta problema (prin tratare cu diverse produse care au o asemenea destinatie, se spala, se usuca si se verifica daca problema reapare) si ulterior de realizeaza izolatia casei. In prezent, se cauta tot mai insistent solutii pentru a construi ceea ce specialistii numesc “Casa pasiva”, in care izolatia sa fie atat de performanta incat consumul energetic sa fie redus cu 90%.

Materiale folosite frecvent pentru izolatia casei

 

Asadar, izolatia casei este unul dintre cele mai utile si avantajoase lucruri pe care le puteti face, iar cand alegeti materialele, aveti grija sa fie rezistente la fluxurile de temperatura, sa se plieze pe toate spatiile, eliminand toate puntile termice, sa reziste la umiditate. Daca optati pentru materiale ecologice, confortul va fi maxim !